This research explores the design of a flood resilent coastal settlement in Par Docks, Cornwall. It's a town that remains open to the sea whilst safe from it. Par Docks, one of the most important coastal development sites in England was chosen as the vehicle for researching this project. The study explores the design of a town that inhabits the interstitial space between land and sea, enabling increased interaction with the waters edge, whilst also facilitating a long term strategy for managed realignment.

 

Project featured in:

 

The Guardian 

 

Arup's: Global Sea Level Rise Research

 

Cambridge Research Homepage

 

Landscape Institute: International Flood Ideas Comp

 

CAM Magazine

 

PROJECTS | SHIFTING SHORELINES

The Environmental Design Studio Ltd.

is registered in England & Wales
Company Number: 08551987